Heeft u vragen of wilt u direct meer informatie? Bel ons:  058 256 2332 bel mij

menu
 
Referenties
Alkmaar

Licht van alle kanten dankzij de luxe serre met lichtstraat

Deze woning werd ruim 24 vierkante meter groter dankzij een lichtstraatserre. De vloeren werden ook aangepakt en voorzien van vloerverwarming. Extra ruimte dus, maar ook extra luxe.

 

Een serre met een lichtstraat: het daglicht stroomt naar binnen

De familie Witte-Kunst kwam bij De Boer Serrebouw met de vraag naar meer licht en ruimte. Maar hun woning uit de jaren zestig, was ook wel toe aan een opknapbeurt. Die twee wensen combineerden we. Tijdens de bouw van de lichtstraatserre, werden ook direct de vloeren aangepakt en voorzien van vloerverwarming. De cv verhuisden we naar zolder en natuurlijk werd de nieuwe serre optimaal geïsoleerd. Het resultaat: De woning uit de zestiger jaren is compleet gemoderniseerd en behoorlijk groter geworden dankzij de lichtstraatserre van De Boer Serrebouw.

Serres in soorten en maten: de lichtstraatserre

Serres zijn er in veel soorten en maten. Een lichtstraatserre zien we steeds vaker. Een uitbouw met een plat dak en een glazen wand, geeft vaak niet de hoeveelheid licht en het buitengevoel dat men wenst. Dan biedt de lichtstraatserre uitkomst. In het platte dak is ruimte gemaakt voor een lichtstraat: een aaneengesloten rij kozijnen vaak uit één stuk. In het geval van de familie Witte-Kunst betreft het een lichtstraat van 5 x 2,5 meter. Dit zorgt voor maximale lichtinval.

Lichtstraatserre van woonkamerkwaliteit

Serres zijn er niet alleen in allerlei soorten en maten, maar ook de kwaliteit loopt uiteen. Bij De Boer Serrebouw bent u verzekerd van een serre van woonkamerkwaliteit. Dat betekent dat ze perfect afgewerkt zijn, en gemaakt van hoogwaardige materialen. Dat merkt u terug in uw wooncomfort, maar ook in de energierekening.

De Boer Serrebouw bouwt niet alleen serres

De vraag die de familie Witte-Kunst bij ons neerlegde was omvangrijk. Ze wilden meer licht en ruimte, maar ook meer comfort en modernisering. De houten vloeren werden vervangen door een geïsoleerde vrijdragende betonvloer. In de cementdekvloer werd vervolgens de vloerverwarming aangebracht. De cv verhuisden we van de begane grond naar de zolder en alle elektra in huis werd vervangen. Na het grove werk werden doorgang en plafond afgewerkt met fijn stucwerk.

Technische details van deze serre:

  • De kleur van de serre is DB703 (donkergrijs metallic)
  • De vouwwand is een vijfdelige aluminium vouwwand en voorzien van een loopdeur.
  • De achtergevel is opengebroken en voorzien van stalen versteviging.
  • De houten vloeren werden vervangen door een geïsoleerde vrijdragende betonvloer. In de cementdekvloer werd vervolgens de vloerverwarming aangebracht.
  • De woning is uitgebreid met 24 m2, het serredak is 5 x 2,5 meter.
  • Vouwwand en serredak zijn voorzien van HR++ gelaagd isolatieglas.
 

"Het was nogal een opgave: achtergevel openbreken, nieuwe elektra, nieuwe vloer met vloerverwarming en de cv-ketel verplaatsen, maar de mannen van De Boer Serrebouw draaien hun hand nergens voor om."

meer referenties
 

Samen uw ideeën bespreken?

Heeft u vragen? Globaal of uitgebreid. Wij leveren graag het antwoord. 058 256 2332

Neem contact op

Offerte aanvragen
 

Meer referenties

 

Inspiratie

Serre met zadeldak

Terrasoverkapping Wolvega

Haal buiten naar binnen

De glazen wanden en daken geven een ongelofelijk ruimtelijke beleving. De zon en het daglicht wijzen een slecht humeur definitief de deur.